‘En toen zei ik ‘nou maat, dat kan je mooi op je buik schrijven, hahaha!’ lachte Geert tevreden over de gevatte ontknoping van zijn verhaal. Merel keek hem geamuseerd aan. Hij praatte non stop, iets dat hij had voortgezet van het strand tot het barista café. Bij gebrek aan twee richtingsverkeer probeerde Merel uit zichzelf iets te vertellen over haar hobby en grote passie; fotografie, maar Geert knikte ongeduldig en nam haar verhaal soepel weer over en begon een nieuw verhaal over iets met een foto. Merel slikte de teleurstelling weg.
‘Ah, de klassieke ‘jouw verhaal doet me denken aan een leuker verhaal van mij-turnaround’’ zegt Lydia sarcastisch na een uitgebreid kruisverhoor over de eerste date – vanzelfsprekend – in de meiden appgroep.
‘Maar alle gekheid op een stokje, naam en rugnummer graag, we gaan hem even googelen natuurlijk’ zegt ze bazig.
Merel geeft de info door en vertelt waar hij werkt.
‘Is dit hem?’ Binnen een minuut slingert Lydia een link met pasfoto de app groep in.
‘Ja dat is hem! Hallo, hoe doe je dat zo snel dan?’
‘Merel schat, nooit gehoord van de VV?’
‘De watte’? zegt Merel.
‘Vriendinnen Vetting, we weten straks zelfs wat zijn buurvrouw gister heeft gegeten’ zegt Lydia.
‘Maar we dwalen af, even terug naar de date. Was hij niet gewoon heel hard aan het werk om een goede indruk te maken?’ vraagt Monica bemoedigend.
‘Heb je ook stiltes laten vallen?’ checkt Ella, een van de andere meiden.
Merel vertelt beduusd dat ze dit meerdere keren geprobeerd had, maar dat leek hem vooral aan te moedigen. ‘En waar praatte hij dan allemaal over?’ vraagt Izaline door. ‘Heb je even?’ zegt Merel. ‘Over zijn werk in de consulting, de kitesurf hobby, hoe dol hij is op reizen en zijn familie, dat hij erg van kinderen houdt, een vol sociaal leven heeft met festivals en concerten, een oom in Australië heeft, zijn tuin net heeft laten aanleggen, dat hij op woensdag en zaterdag voetbalt, enz enz. ‘Hmm klinkt wel als iemand met een leuk en veelzijdig leven’ zegt Emma voor de positieve duit in het zakje.
Geert had had wel aangegeven het gezellig te hebben gehad en nog eens te willen afspreken.
‘Nou dan moet hij wel even die charmes in de strijd gaan gooien hoor’ gooit Hella de knuppel weer in ‘t hoenderhok.
‘Dat vind ik ook!’ zegt Lauren, haar bijdrage kracht bijzettend met een strenge emoji.
‘Nou ik ben in ieder geval nog niet echt weggeblazen ofzo’ zegt Merel zuinig.
Zo’n twee weken na de eerste evaluatie en VV komt Merel weer in de lucht bij ons. De volgende ontmoeting was helaas een herhaling van de eerste. En hoewel het een gezellige vent was had hij weer de hele date volgepraat en vond ze hem zelfs wat opschepperig. Merel wist nu zeker dat ze geen match waren.
Jammer Meer, maar weer een ervaring rijker’ zegt Maud troostend. Die heeft ook wat af gedate voor ze weer gelukkig in de liefde werd en begreep het maar al te goed.
‘Geert zoekt gewoon een vrouw die heel goed kan luisteren’ grapt Lydia.
‘Tja het dekseltje moet wel op het potje passen’ zegt Merel praktisch.
‘Mijn oma zei altijd ‘ieder plastic dekseltje past op de bakjes van de Chinees’’ giechelt Emma.
‘Ik ben die plastic dekseltjes juist altijd kwijt’ zegt Lydia.
‘Nou ja folie werkt ook even maar niets geeft zoveel voldoening als wanneer je bakje lekvrij is’ filosofeert Merel verder in haar metafoor.
Lydia vraagt of dit nog steeds over bakjes gaat.
Toen Merel tot slot deelde dat Geert nooit toetjes neemt, geen koffie drinkt en altijd ketchup in zijn spaghetti wilde werd het onverbiddelijke veto uitgesproken. Of hij havermout lust zullen we dus nooit weten……
Door: Lydia
“Natuurlijk komt het voor dat een eerste date niet meteen ‘raak’ is. Tijdens dit proces proberen we onze singles aan te moedigen, begeleiden en ondersteunen. Waar mogelijk geven we tips en feedback en natuurlijk blijven we op zoek naar die perfecte match!
Het verhaal van Merel illustreert dat communicatie en luisteren tijdens een date en een relatie, of het nu romantisch of vriendschappelijk is, van cruciaal belang zijn.
Het verhaal benadrukt dat beide partijen verantwoordelijkheid moeten nemen om ruimte te geven aan elkaars verhalen en perspectieven. Het laat zien dat interacties waarin slechts één persoon domineert, leiden tot een gebrek aan diepgaande connectie en begrip. Het is essentieel om open te staan voor elkaars ervaringen en verhalen om een evenwichtige en bevredigende communicatie te bereiken.
De meiden in de appgroep laten zien hoe vriendschappen kunnen helpen bij het analyseren én relativeren van relaties en situaties. Ze delen, geven elkaar advies, lachen samen en bieden troost wanneer de situatie niet ideaal is. De humor en inzichten tonen aan dat iedereen wel eens in vergelijkbare situaties terechtkomt.”