Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Waarom zou een twintiger zich inschrijven bij een relatiebemiddelingsbureau?

Een veelgehoorde vraag is waarom jongeren zouden kiezen voor persoonlijke relatiebemiddeling. “Waarom zou een twintiger zich inschrijven bij een relatiebemiddelingsbureau? Dat heb je op jongere leeftijd toch helemaal niet nodig?” Niets is minder waar. Ook jongeren kiezen steeds vaker voor persoonlijke relatiebemiddeling om verschillende redenen.

Nadelen van online daten!

Jongeren worden vaak geconfronteerd met de nadelen van online datingapps, zoals oppervlakkige gesprekken, catfishing en ongewenste berichten. Dit kan leiden tot digitale vermoeidheid, waardoor ze op zoek gaan naar alternatieve manieren om potentiële partners te ontmoeten. Ook veel jongeren hebben het gevoel dat ze in de digitale wereld niet de diepgaande en echte verbindingen kunnen vinden die ze verlangen. Ze geloven dat persoonlijke relatiebemiddeling hen kan helpen bij het vinden van iemand met wie ze echt kunnen klikken op emotioneel en persoonlijk niveau.

De Hulpvraag

Een relatiebemiddelingsbureau biedt professionele begeleiding en advies bij het vinden van een geschikte partner. Dit kan jongeren aanspreken die wat extra hulp en begeleiding wensen bij het navigeren door het complexe landschap van relaties. Het is sowieso veel gebruikelijker dan vroeger om ergens ‘hulp’ bij te vragen. Zeker van een netwerk. Zo zien we ook dat de huidige generatie al preventief een coach krijgt wanneer ze starten in een nieuwe baan. Of als direct een aankoopmakelaar inschakelen bij het vinden van een huis. Hulp vragen is steeds normaler, ten opzichte van hoe dat ‘vroeger’ was. Hulp bij relatiebemiddeling stelt ze tevens in staat om hun zoekopdracht te richten op specifieke criteria, zoals waarden en persoonlijkheid. Dit kan helpen om potentiële matches te vinden die beter bij hen passen op een veilige manier. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat je persoonlijke gegevens vertrouwelijk blijven en daarnaast vertrouwen op het screeningproces die door ons wordt uitgevoerd om veilige ontmoetingen te garanderen.

Voor ons is mond-tot-mondreclame en aanbevelingen van vrienden en familie een veelgehoorde reden voor een inschrijving onder jongeren. Als jongeren succesverhalen horen van mensen die bijvoorbeeld al bij ons ingeschreven staan, kunnen ze eerder geneigd zijn om het zelf te proberen.

Kortom, jongeren kiezen steeds vaker voor persoonlijke relatiebemiddeling omdat ze op zoek zijn naar meer betekenisvolle en diepgaande relaties. En omdat ze geloven dat bemiddeling hen kan helpen bij het vinden van een geschikte partner die beter bij hun wensen en behoeften past.

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.