Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Hoe vind ik een partner die bij mij past?

De meeste mensen die zich bij ons aanmelden hebben al van alles geprobeerd om een partner te vinden die bij  hun past. Via Tinder, via een datingsite die pretendeert alleen intelligente mensen in het bestand te hebben of in het uitgaansleven. Al deze manieren zijn op zichzelf prima, maar leveren bij iedereen die wij spreken vaak teleurstellingen op. Waarom? Al deze methodes zijn gericht op uiterlijke kenmerken. Hiermee zeggen wij niet dat aantrekkingskracht niet belangrijk is in een relatie, maar op de lange termijn wel minder bepalend. Dat wat je meebrengt in een relatie en dat wat je van je ‘verdere’ leven verwacht is dat namelijk wel. Net zoals normen en waarden, interesses en belangrijker nog, chemie! Dit alles is niet op de profielfoto van je date af te lezen. Maar hoe vind je dan een partner die bij je past?

Het is belangrijk om de tijd te nemen je date te leren kennen. Een eerste ontmoeting is vaak wat oppervlakkig, omdat beide personen nerveus zijn en kiezen voor relatief makkelijke of veilige onderwerpen. Je hebt het op je eerste date niet vaak over jouw pad in het leven, je verwachtingen, wensen etc. Wanneer je dan op het eerste gezicht niet het uiterlijk aantrekkelijk vindt zijn we snel geneigd af te vallen. Uiteraard hoef je niet, zoals op tv, gelijk te trouwen of te gaan samenwonen met je date, maar het is goed om je tijdens de eerste ontmoeting al te beseffen dat hij/zij niet helemaal zichzelf is, waarschijnlijk net als jijzelf. In een volgende date is het daarom een goed idee om een andere activiteit te ondernemen waardoor er andere onderwerpen aan bod komen. Bedenk ook dat veel langdurige relaties voortkomen uit een vriendschap en dat een groot deel van de bevolking een relatie heeft met een persoon die niet het, van tevoren ‘bedachte’, profiel heeft.

Maar hoe vind je dan een partner die bij je past? Door juist even door te zetten. Ga op tweede date, kijk door die spreekwoordelijke “grote neus” heen, want als je gematcht wordt op persoonlijkheid, dan kun je erop vertrouwen dat je op basis daarvan bij elkaar past; iets waar je op je eerste date nooit zelf achter komt. En ga dan op de tweede date de diepte wat meer in, durf vragen te stellen.

Haast, maar ook hoop, is een slechte raadgever en verliefdheid verblindt waardoor je in het begin minder waarde hecht aan wat iemand belangrijk vindt in het leven. Deze situaties zijn niet te voorkomen, dit is nou eenmaal wat verliefdheid met je doet, maar het is goed om bovenstaande te weten wanneer je je op de datingmarkt begeeft en je op zoek bent naar de juiste persoon. Makkelijk is dat niet, zeker niet als je met zogenoemde bagage op zoek bent. Echter heeft iedereen in meer of mindere mate bagage en laat dat nou juist soms hetgeen zijn wat jullie verbindt.

Uiteindelijk is chemie niet door mensen samen te brengen, maar wij denken wel dat er chemie kan ontstaan wanneer je elkaar leert kennen en je merkt dat je hetzelfde in het leven staat. En vergeet niet, er zullen altijd puntjes zijn die je minder leuk vindt. Niemand is perfect en dat houdt een relatie ook spannend. Want zonder dalen geen pieken

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.