Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Mate & Date kijkt mee met ‘Boer zoekt Vrouw’ afl. 7

Met de televisie aan op NPO I en mijn laptop op schoot merk ik dat mijn gedachtes afdwalen naar de administratie die nog op mij ligt te wachten. Wellicht zegt dat iets over het amusementsgehalte van dit seizoen van ‘Boer zoekt Vrouw’. Wel zien we de emoties en gevoelens van verschillende deelnemers en boeren alle kanten opvliegen. Daar waar de één haar drie mannen wil omsmelten tot één man, voelt de ander daadwerkelijk helemaal niets voor haar mannen. Of zegt ze dat alleen maar? Buiten dat zien we ook deelnemers die al diepe verliefde gevoelens hebben, gevoelens van afwijzing en het gevoel van in de ‘friendzone’ gestopt te worden. Zo zegt Marlies, één van de afvallers van boer Richard: “Dit is wat ik altijd hoor, we zouden beste vrienden kunnen zijn, maar verder voel ik het niet”.

Maar wat is dat nu eigenlijk die ‘friendzone’? En hoe kom je daar vanaf? Het is slechts een term om een situatie te beschrijven waarin iemand romantische gevoelens heeft voor iemand anders die de ander niet beantwoordt. De andere persoon beschouwt hen slechts als een vriend, zonder interesse in een romantische relatie.

Als je jezelf (steeds) in de friendzone bevindt en hoopt op een romantische relatie, is het van belang om open te communiceren over je gevoelens en verwachtingen. Het is belangrijk om de wensen en grenzen van de andere persoon te respecteren en zijn of haar beslissing te accepteren, zelfs als het niet overeenkomt met wat je hoopte.

Toch is er hoop! Je ziet soms dat een vriendschap zich na verloop van tijd tóch kan ontwikkelen tot een romantische relatie. Er zijn namelijk een aantal zaken die je daarbij kunnen helpen. Wees bijvoorbeeld comfortabel met wie je bent en toon zelfvertrouwen in je interacties met de persoon waarin je geïnteresseerd bent. Zelfverzekerdheid en vertrouwen is namelijk vaak super aantrekkelijk! Door subtiel te flirten kan je een romantische spanning opbouwen. Denk daarbij aan lichte aanrakingen, oogcontact en speelse opmerkingen. Let daarin wel altijd goed op de grenzen. Respect en ruimte geven is minstens zo belangrijk.

Als dat niet lukt is dat desalniettemin niet gek. Het is gewoon een feit dat niet alle vriendschappen zich kunnen ontwikkelen tot romantische relaties. Als de persoon niet dezelfde gevoelens heeft, is het belangrijk om hun keuze te accepteren en de vriendschap te behouden als dat mogelijk is. Een vriendschap is namelijk ook een hele waardevolle relatie!

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.