Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Deel II ‘Merel in de Datingmolen’

04/07/2023

Vals alarm

‘Hey! even een update. Ik heb een afspraak voor een interview staan hoor! jubelt Merel in mijn oor.
We bellen eigenlijk nooit, in een appgroep met tien meiden (waar alles wordt gedeeld van PAP uitslagen, nieuwe lovers en sexcapades, kindertantrums, zieke ouders tot beauty tips) is er al genoeg activiteit. Maar vandaag hangen we een half uur aan de lijn, keuvelend over hoe dit alles zal gaan.

Ookal gaat het hier om Merel’s liefdesleven, het voelt toch als een avontuur dat we samen aangaan. Merel gaat zich laten gidsen door de ‘singles jungle’ en zal tijdens deze reis moeten vertrouwen op de experts-in-de-liefde van Mate&Date. Een queste naar dat ene zeldzame exemplaar dat precies bij haar past. Of het een voltreffer wordt weten we niet, maar ‘It’s about the journey, not the destination’ zeggen ze toch? 

‘Hoe was het interview?’ appte ik een paar weken later.
‘Vals alarm, we hebben hem verplaatst’ stuurt ze terug.
‘Nou jaaaa, liefde kan toch niet wachten?!’ reageer ik quasi verontwaardigd.
Merel vindt dat ze na een paar jaar single zijn nog wel een paar weken langer kan wachten tot ze zich hierin stort. En ondertussen was haar vaatwasser uitgeruimd, had ze eens even stevig gedweild en ze had eindelijk dat afdekkapje over het snoer van de lamp boven de eettafel gemaakt. Het was toch nog een zeer nuttige middag geweest vond ze.

‘Aaaw dat vind ik echt heel lief Meer, dat je helemaal aan het poetsen en klussen bent gegaan. Je weet dat Linda & Corrien ook gewoon naar de wc gaan he? En jij bent een winnend lot, een powerwijf, met jou wil ik op een onbewoond eiland!’ type ik vurig.
Ze zegt dat het haar ook aan het denken had gezet. Waarom deed ze dit? Was het omdat er onbekenden over de vloer kwamen? Iets met goede sier? Of was het meer? Komen er mensen ineens heel dichtbij?
‘En straks zijn ze mijn visitekaartje en leggen ze dat voor aan een potentiële date, en wat voor gevolgen kan dat hebben voor de rest van mijn leven?!’ popt haar doemscenario op in mijn schermpje.
‘Ik denk toch dat ‘t kapje je lot niet zal bepalen hoor schat, maar ik snap je wel. Ik doe zelf ook altijd een ‘panic-clean’ als er onverwacht mensen langskomen’ biecht ik op.

‘Misschien is het beter om er wat luchtiger naar te kijken? Wie weet blijkt je date wel een muf ruikend type met vlassig snorretje, of een enorme lamzak! Benader het als een veeleisende klant’ probeer ik wat te relativeren.
Ze stuurt nog een paar gierende emoji’s en we besluiten direct dat Mate& Date alleen maar superleuke singles in hun database kan hebben.

‘Ik wil door die ongemakkelijkheid heen, als een pleister die je eraf trekt, en me dan gewoon laten meevoeren in het proces’ neemt ze zich voor.
‘Maar ik geef het wel een serieuze kans en maak ondertussen een kritische afweging tussen mijn leven met én zonder hem’ knipoogt haar emoji.
‘Meid heel verstandig, dat doe ik zelf nog elke dag over mijn vent!’ sluit ik hardop grinnikend af.
Een paar dagen laten stuurt ze de nieuwe datum door.

Lees de volgende keer de ‘juice’ over Merel’s interview…

Door: Lydia

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.