Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Mate & Date kijkt mee met ‘Boer zoekt Vrouw’ afl. 10 & 11

De aflevering van de definitieve keuzes…
 
Het is duidelijk, Piet liet er geen gras over groeien. Met een besliste “BAM” hield hij Anke stevig vast. Het voelde als een natuurlijke keuze, alsof hun paden altijd al voorbestemd waren om samen te komen.

Claudia daarentegen bleef in dubio. Met haar hart verdeeld tussen twee mannen, vroeg ze Paul en René om haar te overtuigen. Een lastige vraag, want hoe overtuig je iemand van de echtheid van je gevoelens? Paul, oprecht en vastberaden, zei: “Ik heb er alles aan gedaan om te zijn wie ik ben voor haar.” René voelde eveneens een sterke connectie, maar wist niet goed hoe hij dat moest vertalen. Maar hoe kies je dan tussen twee mannen die beide hun eigen unieke aantrekkingskracht hebben?

Ondertussen zat Haico in een complex web van emoties en keuzes. De boeren stonden voor de vraag: kiezen ze voor zekerheid, dus voor de deelnemers die zich duidelijk uitspreken, of gaan ze voor het mysterie dat sommigen met zich meedragen? Haico ging uiteindelijk voor dat laatste, maar of dat de juiste keuze was…?

Toch weten alle boeren uiteindelijk een keuze te maken en begint het avontuur met de city trips waar ze elkaar beter leren kennen. Ook Bernice maakt de keuze; de keuze voor zichzelf en ze laat alle mannen naar huis gaan. Ondanks dat de jongens super lief waren, kon ze geen connectie vinden. Je ziet de spanning van haar afglijden. Of gaat ze ze toch wel een beetje missen?

Daar waar hier en daar de liefde in de lucht hangt en je mensen zichtbaar ziet genieten van elkaars gezelschap, blijft het bij Haico en Karlijn zakelijk en afstandelijk. Dit lijkt vooral bij Karlijn vandaan te komen. Heeft zij wel de juiste keuze gemaakt? Wat zullen mensen wel niet denken van het leeftijdsverschil? Ondertussen zie je Haico z’n best doen en zich vervolgens afvragen of hij wel degene is die de juiste keuze heeft gemaakt….

De boeren bevinden zich op een kruispunt van emoties en keuzes, klaar om te ontdekken wat de liefde voor hen in petto heeft. Volgende week de ontknoping…Zit er alweer een eind aan dit liefdesexperiment of spreken ze dezelfde liefdestaal en zijn ze nog samen?

En wat is die liefdestaal dan? Liefdestalen verwijzen naar de manieren waarop mensen liefde uiten en waarderen. Het concept is populair geworden door het boek “The Five Love Languages” van Dr. Gary Chapman. Volgens Chapman zijn er vijf primaire liefdestalen, en elk individu heeft een voorkeur voor één of meerdere van deze talen. Deze liefdestalen zijn:

1. Samenzijn; quality time, bewust met aandacht
2. Lichamelijk contact; aanraking & intimiteit
3. Dienstbaarheid; iets doen voor de ander
4. Cadeaus geven
5. Positieve woorden; lieve, betekenisvolle taal

Welke taal spreek jij en welke ontvang je het liefst?

Tot zover wat wij hebben gezien bij aflevering 10 & 11 van ‘Boer zoekt Vrouw’. Leuk dat je meeleest… 

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.