Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Deel IV ‘Merel in de Datingmolen’

24/07/2023

Ik krijg een screenshot binnen van Merel met de tekst ‘SPANNEND!’ en hoewel ik net diep verzonken ben in een gedetailleerde projectplanning, open ik vliegensvlug het beeld. Ik zie de bekende tetris van whatsapp.

‘Hi Merel, morgen even bellen? Groetjes Linda’
‘P.s. je gaat dus op date’

Ik reageer naar Merel dat ik dat een sterk staaltje daadkracht vind van Mate&Date. Die laten er geen gras over groeien.
‘Yep, ik heb geen enkele keuze hier’ appt ze terug.

Vlak voor de date bel ik haar op. ‘Wat doe je aan morgen?’
‘Uh, wandelschoenen!’ Zegt ze droog.
‘Met of zonder sokken?’ Haar schaterlach schalt in mijn oor.
‘Weten we al een naam?’ vis ik verder.

De dames van Mate & Date waren streng geweest, weinig info vooraf en geen namen tot het allerlaatste moment. We hebben dus nog geen enkele vorm van VV (vriendinnen-vetting) kunnen doen.

Er zal een wandeling gemaakt worden en daarna volgt een drankje, een alom aanbevolen combinatie voor een eerste ontmoeting. De boel schijnt wat vlotter te verlopen op een date als je iets ongedwongens gaat doen.

‘Geert’ en een ‘gesoigneerd type’ meer weet ik niet’ zegt Merel kort, alsof ze zojuist in een neutrale envelop de naam en coördinaten van het nieuwste doelwit heeft doorgekregen voor haar geheime missie als spion. 

‘Gesoigneerd? Kan ie wel een boormachine vasthouden dan? Of een tas boodschappen sjouwen?’ vraag ik kritisch.
‘We gaan het zien!’ zegt Merel wijs.

Door: Lydia

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.