Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Pech of geluk?

28/09/2022

‘Weet je waar ik vandaag geweest ben?!’ zeg ik tegen mijn dochters van zes en negen als we wegfietsen van de BSO.
‘Nou?’ vragen ze nieuwsgierig
‘Bij het winkeltje van Corrien en Linda!’
‘Huh?! Een winkeltje? Zegt Mara verbaasd.
‘Wat verkopen ze dan?’ vraagt Nora.
‘Ze verkopen liefde’ zeg ik geheimzinnig.
‘Dat kan helemaal niet!’ roept Nora. Mara kijkt me aan alsof mama helemaal koekoek is.
‘Ja echt waar.. als je geen verkering hebt en het wel graag zou willen dan kun je naar hun winkeltje gaan en dan gaan ze je helpen. Dan mag je op date’ leg ik uit.
‘Oeh wat leuk!’ roepen ze in koor.

‘Wil je een chocolaatje bij de koffie?’ vraagt Corrien stralend.
We zitten hartje Alphen aan den Rijn in het spiksplinternieuwe pand van Mate & Date. Ze gaan volgende week open.
Tijdens de tour door hun kantoor feliciteer ik ze met hun nieuwe mijlpaal en succes.

Hun manier van werken  doet haast vintage aan. Aan hun nog tijdelijke tafel op hun tijdelijke stoelen praten we over liefde, relaties en – natuurlijk – single zijn.
Twee jaar geleden startten ze een onderneming, in de liefdes business ín Coronatijd.
Dat klinkt misschien als een knettergek plan maar in twee jaar tijd hebben ze een solide netwerk opgebouwd, talloze mensen gelukkig aan verkering geholpen en diverse toffe evenementen gedaan.
En nu een eigen pand, waar je als single in een fijne, persoonlijke omgeving in gesprek kan en van waaruit Corrien en Linda hun ‘love spells’ over de singles gemeenschap zullen uitstrooien.

Het concept is simpel en toch uniek in zijn soort; Mate & Date richt zich op offline matching. Echte matching – als in – niet virtueel.
Een oprecht gesprek met mensen met een gedegen achtergrond (psychologie, matching en coaching) met interesse in wie er bij je past en je begeleiden, stimuleren, uitdagen om een door hen zorgvuldig voorgestelde match een kans te geven.
En leidt het niet tot een volgende date? Dan wellicht wel tot een vriendschap, een mate dus.

We praten over hoe belangrijk het is dat ze zich verbonden voelen met ‘hun singles’ en hoe nodig dat is om de juiste match te kunnen maken.
Corrien Gordijn en Linda Zevenhoven spreken dagelijks singles die denken te weten naar wie ze op zoek zijn. En soms ook vooral naar wie niet.
Maar een match, een klik, een vonk, ontstaat niet door het afvinken van een wensenlijstje. Het gaat om de juiste timing, jezelf kennen, je openstellen en een ander kunnen toelaten en natuurlijk die chemie tussen twee mensen.

We discussiëren over pech en geluk in relaties. Of je geluk hebt in een lange, stabiele relatie, of heb je er dan harder aan gewerkt dan een ander? Is single zijn dan ‘pech’?
Het heeft een soort stigma van zielig of eenzaam zijn en van ‘het zal je eigen schuld wel zijn’. Maar als een langdurige relatie geen geluk is maar ‘self made’, hoe kan single zijn dan pech zijn?
Soms is het beëindigden van een relatie ontzettend krachtig, net als blijven als het moeilijk is trouwens.
We komen er niet uit natuurlijk, liefde laat zich niet goed definiëren, ‘love is love’ tenslotte.

Door: Lydia de Klerk

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.