Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Mate & Date kijkt mee met ‘Boer zoekt Vrouw’. Afl. 4

05/10/2023

Wij kijken weer mee en dit keer met aflevering 4 van ‘Boer zoekt Vrouw’. De aflevering waarin er weer deelnemers moeten afvallen, twee per boer welteverstaan. Zo blijven er drie per boer over die mee mogen reizen naar de boerderij in het buitenland voor de logeerweek. Dat zien we volgende week…

Woordspelingen

Het is de aflevering van de schunnige woordspelingen. Of interpreteren wij ze alleen zo? Haico met z’n woordgrappen over zijn noten, Yvon die bij Bernice begint over het ‘naar grote hoogte brengen’ van haar mannen, Claudia die wil weten ‘hoe diep ze moet gaan’ en ‘niet door moet snijden tot de kop’, maar als klap op de vuurpijl boer Piet. Piet met zijn vijf vrouwen die het hebben over ‘grote handen, duim erin, weet niet hoe hard het wordt, lekker nat maken, ik ben te wild…’ Hij krijgt er rode oortjes van. Natuurlijk staat dit allemaal in verhouding met de activiteiten die zij ondernamen, maar toch 😉

Diepgang

Het is daarentegen ook de aflevering, van iets meer diepgang (best tegenstrijdig t.o.v. de woordspelingen eigenlijk) gevoelens en de onzekerheid die daar bij komt kijken. Zo zegt een van de deelnemers “je hoofd kan wel zeggen ze spreekt Duits en dat staat me aan, ze heeft lang haar wat ik zo mooi vind of ze woont dichtbij, maar dat is in de liefde allemaal niet belangrijk. Het gaat erom of het gevoel er is.” “Bij de liefde draait het niet om ratio, maar om gevoel”, zegt een van de mannen van Bernice. “Je zult je wel een beetje open moeten stellen, anders kom je er niet…” wijze woorden van zo’n jonge knul. Bernice is echter onzeker en slaat een beetje dicht. Niet over de mannen in het algemeen, maar over zichzelf. “Als ik mezelf ben, is dat dan wel goed genoeg? Ik ben zo lelijk op foto, ik heb geen goede kleding aan” klinkt ze.

Wij zien dit bij Mate & Date soms ook terug en daarom bieden wij in sommige gevallen ook eerst aanvullende begeleiding aan. Het is niet aantrekkelijk voor een partner wanneer de ander onzeker is. Maar belangrijker nog, ook voor jezelf is dat niet prettig. Wanneer je iets zekerder in je schoenen staat, zul je zien dat de dates ook makkelijker verlopen. En onthoud, iedereen heeft zo zijn onzekerheden en niemand is perfect. De vraag is echter, hoe ga je ermee om? Daarom zijn we ook zo trots op Haico, die zijn mutsje aftrekt op Nationale televisie en zijn onzekerheid laat zien: een kalend hoofd. Chapeau Haico!

Tot zover wat wij hebben gezien bij aflevering 4 van ‘Boer zoekt Vrouw’. Leuk dat je meeleest…

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.