Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Deel I ‘Anne op de Datingapp: Van vijver naar Oceaan’

30/08/2023

In een kort verhaal van drie delen deelt single Anne haar avonturen op een online datingapp.

“Vandaag heb ik besloten om mijn visie op het vinden van een potentiële metgezel te verbreden en heb zodoende mijn voorkeuren veranderd in mijn profiel van mijn datingapp. Van de vijver met alleen maar mannen naar een oceaan met álle profielen! Best spannend om letterlijk de knop om te zetten.

Wat ik hiervan verwacht? Een hoop spanning en hopelijk een leuke en interessante (digitale) ontmoeting met andere singles. Want na jaren van veel – meestal vreselijke – foto’s vegen en minimaal 1x op een live date te gaan (iets wat ik mezelf heb opgelegd), blijven de resultaten – zelfs na wat meerdere dates met dezelfde persoon – nog altijd niet bevredigend.

Wil ik wel een kerel? Zoek ik niet eigenlijk gewoon een levensgezel met wie ik nog meer van het leven kan genieten? Iemand met wie ik fijne gesprekken kan voeren, met wie ik een lach en een traan kan delen? Waarom moet dat per se een man zijn? Zo seksueel ben ik namelijk helemaal niet ingesteld. Ik kan prima jaren zonder seks is gebleken.

Dus…zonder enige twijfel vink ik het vakje aan dat ik geïnteresseerd ben in íedereen en hop daar gaan we. Ben wel heel nieuwsgierig naar wat ik nu voorgeschoteld krijg.

Er komen nu ook vrouwen voorbij en tot mijn verbazing zie ik ook profielen van mannen die ik nooit eerder heb gezien! Heel interessant en hilarisch hoe zo’n app werkt.

Met een gretigheid die ik in tijden niet heb gehad bekijk ik foto’s en lees ik beschrijvingen. En ja, ik moet toch echt constateren dat er veel leuks voorbijkomt. Het duurt dan ook niet lang voordat ik ook een vrouw een ‘like’ geef…Jezus..ergens toch ook wel heftig, ik voel me totaal niet fysiek aangetrokken tot het vrouwelijke geslacht maar wellicht levert dit een leuk contact op. Ja, laten we het maar contact gaan noemen, dat klinkt vele malen beter dan een date. Ik sta hartstikke open voor nieuwe contacten, dus eens zien of dit een wat spannendere nazomer gaat worden. Wellicht een nazomer waarin ik mét dat nieuwe contact die fles Chardonnay weg kan kiepen.”

Door: Anne

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.