Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Deel III ‘Anne op de Datingapp: Haat/Liefde’

14/09/2023

In een kort verhaal van drie delen deelt Anne haar avonturen op een online datingapp.

“Ik zit alweer in week 3 van mijn avonturen op de dating app. Ik heb een match! Ohhhh, spannend! Ben zo benieuwd hoe de communicatie zal verlopen. Enthousiast stuur ik een bericht waarin ik deze man (ja, toch weer een man) complimenteer met zijn – verrassende – foto’s op zijn profiel. Ze zijn van goede kwaliteit, laten zijn persoonlijkheid zien en naast een paar vrolijke head shots zie ik hem ook volledig in beeld. Een goed begin is het halve werk immers.

Het is zo’n avond waarop er elke paar minuten berichtjes heen en weer gestuurd worden. Ik ben wel degene die de meeste vragen stuurt waar ik een politiek correct antwoord op krijg. Maar ik wil wat meer spanning, dus ik voer de toon wat op. Hmmm, ik krijg de indruk dat deze man niet heel vaak gesprekken voert via de app. Het blijft wat tam aan de overkant. Maar goed, je moet ook niet meteen het achterste van je tong laten zien tijdens een eerste digitale kennismaking. Voor nu neem ik het zoals het is, eens kijken hoe de aankomende dagen gaan verlopen. We wensen elkaar welterusten en ik ben benieuwd of hij nu als eerste weer wat van zich laat horen.

De volgende dag blijft het stil, de dag erna ook en ondertussen blijf ik andere profielen beoordelen. ’s Avonds stuur ik dan toch maar een berichtje waarop ik weer een keurig antwoord ontvang. Echter, een wedervraag blijft uit. Wat is dat toch? Wat doen die mensen op zo’n app als ze er geen moeite voor lijken te willen doen? Werkelijk, ze willen allemaal een leuke lieve partner. Nou, die wordt niet op een doordeweekse dag met de postorder bij je thuis afgeleverd! Je moet er wel wat energie in steken, wat je aandacht geeft, groeit immers.

Gelukkig is het heel fijn zomerweer en geef ik de kleurrijke plantjes in mijn tuin elke dag het portie aandacht dat ze verdienen. Elke volgende ochtend staan ze er vrolijk bij als ik wakker word en dat geeft mij een klein vreugdekickje. Maar terug naar de man, want deze mijnheer heeft niet meer op mijn laatste bericht gereageerd en zijn profiel verwijderd. Seriously, wat doen zulke mensen anderen aan?

Ik merk dat ik er een beetje kribbig van word, van die online dating apps. Het is toch de bedoeling om in contact te komen en samen uit te vogelen of er perspectief in zit? Ik heb er een paar dagen over nagedacht maar heb nu toch besloten om keihard de stekker eruit te trekken. Klaar voor dit jaar! Wellicht onderneem ik een nieuwe poging in 2024.

Voorlopig focus ik me alleen nog maar op dingen waar ik energie van krijg. Zoals bijvoorbeeld het vrijwilligerswerk dat ik elke week met veel plezier doe. Die mensen zijn altijd blij om me te zien en dat zijn nou net de dingen die je als mens goed doen voelen. Ik wens iedereen, datend of niet, een mooie nazomer toe!”

Door: Anne

“Wij horen dit soort verhalen dagelijks van onze singles. Ze hebben een haat/liefde verhouding met de online datingapps. Wij denken dat on- en offline dating heel goed naast elkaar kan bestaan, zolang je er maar per medium met de juiste verwachting in stapt.”

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.