Logo Mate&Date
Begeleidingstraject

Deel II ‘Anne op de Datingapp: Zucht…’

In een kort verhaal van drie delen deelt single Anne haar avonturen op een online datingapp.

“Na een week lang elke dag geswiped te hebben op ’s lands meest populaire datingapp, slaak ik een diepe zucht. Het moment van extase dat ik vorige week voelde toen ik mijn profiel volledig openzette, is volledig verdwenen. Het aanbod waar ik dagelijks toch enigszins gretig doorheen akker, blijkt overheersend mannelijk. En echt, ik ben zoooo klaar met nietszeggende foto’s van hoofden met zonnebrillen, foto’s van bar slechte kwaliteit of een profiel met nul tekst. De vrouwen doen het op dat front toch iets beter. De profielen die ik geliked heb of waar ik een berichtje heb achter gelaten, geven geen respons.

Wel is er iets gebeurd waarvan ik de kans klein achtte dat het zou gebeuren…ik werd herkend door een bekende (vrouw) die zich afvroeg waarom ik bij haar voorbij kwam op deze app, aangezien zij heel duidelijk op zoek is naar een vrouwelijke nieuwe geliefde. Na een korte uitleg dat ik aan het experimenteren ben, vroeg ze me het hemd van het lijf. En niet alleen zij was nieuwsgierig naar mijn beweegredenen. Ik heb in mijn netwerk met een aantal mensen gedeeld waarom ik mij open stel voor het vinden van een nieuw contact, en dat dat best een vrouw mag zijn. Stuk voor stuk reageerde iedereen enthousiast en positief: dat zouden meer mensen moeten doen! Levensgeluk komt immers in alle soorten en maten. Ik slaak nogmaals een zucht – van verlichting dit keer – en besluit mijn zoektocht nog even voort te zetten”.

Door: Anne

Wanneer je open staat voor een liefdes- en/of vriendschapsrelatie of een persoonlijk begeleidingstraject begint dit bij ons altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.